Zwembadverwarming

_________

HDB Pools bekijkt samen met jou wat je zwemwensen zijn en biedt je een energiezuinige oplossing op maat aan met een maximaal comfort.

_________

Zonnecollector

Een zonnecollector is een "mat" van dunne zwarte buisjes of platen die op een zonnige plek geïnstalleerd wordt. Het water van het zwembad wordt hier door gepompt. Het water wordt verwarmd door de zonnestralen en komt zo weer in het bad.

De oppervlakte van de zonnecollector wordt bepaald door de grootte van uw zwembad. Gewoonlijk wordt dit systeem  aangestuurd met een automatische klep die het water enkel naar de zonnecollector stuurt als het water in de collector warmer is dan dat in het zwembad. Het is echter ook mogelijk er een manuele kraan op te plaatsen.

Warmtepomp

Een warmtepomp doet in principe het zelfde als een airco. Hij onttrekt warmte aan de buitenlucht en gebruikt deze om het zwembadwater op te warmen. Een sturing controleert het zwembadwater dat in de warmtepomp binnenkomt en schakelt de pomp in werking als het zwembadwater de gevraagde temperatuur niet bereikt heeft. De nieuwe generatie warmtepompen met inverter technologie zal zelfs stapgewijs zijn kracht afbouwen om nog energiezuiniger te zijn.

Er wordt lucht door de warmtepomp geblazen. Deze gaat door de radiator waar warmte aan de lucht onttrokken wordt. Gas vervoert de warmte naar een interne warmtewissellaar waar zwembadwater doorgepompt wordt. Hier wordt de warmte overgedragen aan het water waarna het weer richting zwembad stroomt.

Wordt het water tijdens extreme hittegolven te warm, dan kan een warmtepomp het water ook koelen. Om te vermijden dat dit gebeurt wanneer het niet nodig is, kan er gekozen worden voor: verwarmen (warmtepomp warmt het water enkel op tot de gevraagde temperatuur), afkoelen (warmtepomp koelt enkel af tot de gevraagde temperatuur), automatisch (warmtepomp houdt het zwembadwater precies op de gevraagde temperatuur).

CV-warmtewisselaar

Een cv-warmtewisselaar wordt aangesloten op de verwarmingsinstallatie van je woning en is voorzien van een aparte sturingsmodule. Deze optie is interessant wanneer je zo vroeg mogelijk in het seizoen wil beginnen zwemmen. Met een warmtewisselaar kan je je zwembad verwarmen als je zonnecollector of warmtepomp nog geen rendement hebben.

Wij realiseren ecologisch verwarmde zwembaden

-Naar de persoonlijke behoeften van de klant-