Overloop Zwembaden

____________

Een zwembad kan meer zijn dan zwemplezier in de tuin. Met de juiste materialen en afmetingen wordt het zicht op de tuin vervolledigd en een zekere sfeer gecreëerd.

Een overloopzwembad schept eindeloze mogelijkheden om een eigen look te geven aan het geheel en een persoonlijke smaak door te drukken in uw tuinbeeld. Door het zwembad langs alle kanten over de boordstenen te laten overlopen veranderd u uw zwembad in een strak vlak water dat op het niveau van het terras ligt. Werken met verschillende niveau's geeft dan weer de kans om gezellige laungezone's in te richten. Zo geeft u een uniek karakter mee aan uw tuin.

Een overloop zwembad in het terras.

Als je graag het zwembadwater op gelijk niveau wil brengen met het terras, is een overloop zwembad de enige oplossing.

Deze stijl zorgt ervoor dat het zicht op uw tuin tijdens het zwemmen niet wordt belemmerd door een zwembadrand die boven uw hoofd uitsteekt. Op deze manier wordt een heel open en natuurlijk gevoel gecreëerd tijdens het zwemmen. Het zwembad loopt automatisch over als de afdekking geopend wordt en maakt een rustgevend ruisend geluid. Eens het water over de boordsteen gelopen is, wordt het in een gootje opgevangen en naar een buffervat geleid. Daar wordt het water weer aangezogen en richting bad gepompt.

Een overloopzwembad met overloopmuur.

Met een overloopzwembad kan je een niveauverschil in je tuin overbruggen of creëeren. Loopt uw tuin sterk in helling, ligt uw terras hoger dan de rest van de tuin of wil u de tuin opsplitsen. Een overloopzwembad biedt de perfecte mogelijkheid om dit op een klassevolle, esthetische en functionele manier te verwezelijken. Het zwembad loopt automatisch over als de afdekking geopend wordt en maakt een rustgevend ruisend geluid. Onderaan de muur wordt het water opgevangen in een reservoir. Daar wordt het water weer aangezogen en richting bad gepompt.

Technische details

Bij een overloopzwembad hoort uiteraard ook een meer uitgebreide, correct afgestelde filterinstallatie.

Het overlopen kan worden verwezelijkt door een extra pomp of een automatische klep afhankelijk van het zwembad in kwestie en de wensen van de klant.

Het overlopen wordt ingeschakeld als de afdekking word geopend, op vraag van de klant kan dit echter ook op een afstandsbediening of bepaalde uren geprogrammeerd worden.

Als de overloop geactiveerd wordt, zorgt de extra pomp of automatische klep ervoor dat er water wordt aangezogen uit een buffervat in plaats van het zwembad. Door het toevoegen van dit water zal het waterpeil stijgen en het zwembadwater over de boordstenen heen beginnen lopen.

Als het overlopen weer uitgeschakeld wordt zal de extra pomp of automatische klep stoppen met water uit het buffervat aan te zuigen. Zo wordt weer enkel water uit het zwembad aangezogen om verwarmd, gefilterd en ontsmet te worden.

Elke dag zal het bad automatisch enkele keren overlopen zodat het water in het buffervat ontsmet en verwarmd blijft. Indien nodig wordt in het buffervat door een automatisch systeem water bijgevuld en een droogloop beveiliging beschermt de pomp tegen het leegzuigen van het buffervat, zo hoeft u dit niet in de gaten te houden.

Met de grootste zorg realiseren wij een project 

dat technisch vlekkeloos functionneerd.